вівторок, 23 жовтня 2018 р.

Компоненти громадянської освіти на уроках математики


Реалізація Програми «Демократична школа» в Макарівському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – природничо-математичний ліцей»!
Кафедра вчителів математики та фізики Макарівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – природничо-математичний ліцей» активно працює над питанням реалізації наскрізних ліній ключових компетентностей, зокрема «громадянської відповідальності», спрямованої на формування відповідального члена громади і суспільства, що розуміє принципи і механізми функціонування суспільства.
На засіданні МО учителів математики та фізики було розглянуто можливість та доцільність використання посібників з ОДГ/ОПЛ у викладанні фізики та математики.
Учителі Тимощенко В.В., Граб В.І., Майстренко М.Д., Гартфіль О.Р., Оладько В.К. включають компоненти громадянської освіти в свої уроки. Навчання відбувається через: розв’язування сюжетних задач соціального змісту. При підготовці уроків учителі скористалися методичними рекомендаціями та прикладами з посібника “Громадянська відповідальність: 80 вправ для формування громадянської та соціальної компетентностей під час вивчення різних шкільних предметів” для 5–9 класів, розробленого на основі матеріалів Ради Європи.
Учні, виконуючи вправи «Бюджет участі», «Сімейний бюджет», «Де ви стоїте?» вчилися розв’язувати задачі на розрахунки податків, сімейного бюджету, аргументувати власну точку зору, поглиблювали розуміння громадянської участі.



Немає коментарів:

Дописати коментар